søndag 1. mars 2015

Oppkjøring til Numedal 2015, NM 500 UNL Poeng

Da står vinteren's høydepunkt for tur. 
Numedal 2015, ett tradisjonsrikt 500 UNL stevne. Om jeg husker rett så var det vel her 500 meter UNL startet her i landet. I år hadde det status som NM 500 UNL Poeng :)
Dette blir morro, ei hel helg sammen med likesinnede 😃

Oppsettet for min del blir det samme som under NM i fjor. Bortsett fra en liten oppgradering på optikken, fra NF NXS 5.5-22x56 til NF BR 12-42x56. Er utrolig fornøyd med siktet, 1/8 moa klikk, pluss at det er mye lettere å se hullene i skiva 500 meter unna.
Løpet begynner å nærme seg 2000 skudd nå, kun med harde ladninger. Så har vært litt spent på det, men ser ut som løpet duger enda 😃


Var på skytterbanen for ei dryg uke siden for litt trening og samtidig få prøvd ut noen vindflagg. Følte jeg hadde god kontroll på vinden da, men fikk uforklarlig høydespredning. Så var mere frustrert den fornøyd........

Her er en typisk 5+5 gruppe på 510 meter


Lettere frustrert ble det ladet noen skudd på kvelden og ny tur på banen dagen etterpå.
Hadde glemt miragebåndet hjemme så slet på siste serien. Men godt å få nullstillt hodet med at rifla i allefall fungerer.


Ladet så opp noen skudd med de 2 aktuelle kulene pluss en eksperimentell ladning for å se litt hva som hvor aktuelt å ta med seg på en heldag med trening på 500 meter UNL.
Hadde justert zero 1 klikk ned fra sist (3.6 mm)


Ble egentlig ikke noe klokere enn at det ser ut som alt fungere på 100 meter. Så lader opp samme ladninger og tar det med for å sjekke på 500 meter.

Da var alt klart for en heldag på banen for for skyting på 500 meter. Hadde i forkant hatt mye tørrtrening på stuegulvet. For å finne en go stilling slik at jeg evnt kunne få bukt på høydespredningen jeg slet med sist, og samtidig gjøre den repeterbar slik at den sitter i kroppen.


Ikke helt ideele forhold med tanke på testing av ammo, men perfekt for trening. Vinden varierte mellom 0-5 ms vind fra høyre. På slutten kom den fra alle kanter.


Kaldskudd 100 meter


500 meter:

Startet med 3-4 skudd på gong for å sjekke høyde å side før jeg startet på papp. Alle skudd i seriene jeg har skutt er fortløpende uten skudd i sighter/gong for å sjekke avdrift. Skivene var nummeret for loggføring, ikke etter rekkefølge de er skutt.

Serie 1.

Upreppet hylser, kun veid. Prøvde å holde på vinden på det ene skuddet, da jeg oppfattet vinden litt annerledes. Det gikk like langt ut til høyre som jeg holdt. Derfor skjøt jeg ett ekstra skudd. En del av høydespredningen tilskriver jeg hylsene, Fornøyd med sidespredningen 😃


Serie 2.

Eksperiment ammo 😉
Hadde ikke noe fokus på vinden, kun høyde som var i fokus, nederste skuddet er en called flyer


Serie 3.

Standard ladninga siden jeg skiftet kruttlot.
2 skudd med ikke helt optimal rekylmottak, men ok serie med tanke på vinden.
3 første skudd er de helt til venstre, en blir litt svett i panna når en ser slikt i siktet 😜


Serie 4.

Samme ladning som over. Ett skudd i sighter før serien


Serie 5.

Hadde igjen 4 skudd, samme ladning som over.... 
Fornøyd med å ha kontroll på vinden 😃


Serie 6.

136 ScenarL
Her hadde vinden begynt å komme litt fra alle kanter, om det er det som er årsaken til at den ble som den ble vet jeg ikke. Hadde samme taktikk på vinden som i tidligere serier. Men ok serie med tanke på forholdene.

Serie 7.

136 ScenarL
5 skuddDiv bilder fra dagen.
Er vel ingen tvil om at jeg er litt svak for Lapua 😉


Trainer'n er komplett:

CZ452 Varmint
22 LR
Boyds Tacticool/Pro Varmint stokk
Leupold Vari-X 6.5-20XRifla er klar........
Ammo'n er klar.................

Da spørs det om skytter'n er klar når skytingen starter i Numedal om knappe 14 dager, time will show...... 😃

Hovedsaken er å ha det morro 😃
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar