onsdag 27. februar 2013

Sjekk av innskyting/Shooter app

Etter en dryg uke uten skyting grunnet jobb, ble det i dag en tur på banen for å sjekke innskytinga til Sauer'n. Samtidig skulle Shooter programmet på mobilen sjekkes for å se om den stemte. 

Startet med nypussa løp, dvs at jeg denne gang kun fjernet kruttslam. Ca 100 skudd siden siste mantelpuss.

Startet med å teste på 250 meter med Scenar ladningen fra klubbmesterskapet, da rifla er nullstilt på den avstanden. Senter treff der, samme med 350 og 500 meter. Skjøt også noen skudd på 650 meter, men ikke like lett å se treffene der da gongene ikke var nylakkerte der. Men de treffene jeg så satt like over siktepunktet. Rattet 10 knepp under 0 og skjøt 2 skudd på 100, der satt skuddene i hvert sitt øvre hjørne av klisterlappen. Så langt stemte Shooter dead on ut til 500 meter, muligens 1 knepp feil på 650. Men håper på mindre regn og litt kulde, slik at det går ann å komme seg utpå myra for å lakkere gongene slik at jeg får bekreftet treffpunkt på 650'n,

Har tidligere skutt en del med Rano 144 grs FMJ med veldig godt resultat, så ladet opp noen skudd med samme kruttladning som 139 Scenar. 
Samme innstilling på 100 som jeg skjøt med Scenar, det ga treff 1 knepp ned og 1 til venstre. Korrigerte for det å skjøt 1 skudd som satt midt i mellom Scanar treffene på klisterlappen. 
Skjøt så på 250-350-500 og 600 meter med Shooter sitt forslag, og som klikktabellen under viser så er minimal forskjell mellom disse to ladningene. Slik at jeg kan bruke FMJ på trening og stål, Scenar til konkuranse :-)

Presisjon målt i kikkertsiktet på gongene, tilsa at den lå på 0,1-0,15 mil ut til 500 meter. Dette er 3 skudd'er for å få bekreftet treffpunkt. Ingen vitenskapelig test i dag, kun skyting for å sjekke Shooter.

Ble ikke tatt noen bilder av gonger eller skiver i dag, da det var helt typisk trøndervær der det regnet "bøtter og spann" og myra alt for våt til mine sko. Slike dager hadde spotterscope og fotoapparat virkelig vært på sin plass.

Har i ettertid forandret nullstillinga fra 250 til 100 meter for Scenar. Samtidig lagt inn treffpunktforskjellen mellom Scenar og Rano på Shooter, slik at jeg får all info om klikk der uten å tenke på treffpunktforskjellen, da Shooter tar hensyn til den.

La merke til en ting....... etter 40 skudd så hadde treffpunktet steget med 0.1 mil på 500 meter. Skuddene satt i en klyse, men som sagt 1 knepp høyere. Om det er grunnet kruttslam/karbon eller varm demper vet jeg ikke. men det skal testes ut neste gang jeg er på banen.

Utrolig morro når en føler alt stemmer :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar