lørdag 12. april 2014

Ny sesong med nytt løp i Sauer'n

Ettersom det gamle S&L løpet i Sauer'n sikkert har passert 4500-5000 skudd, og målet denne sesongen er å komme på "pallen" i klubben's skytinger var det på tide med nytt løp.
Har hatt veldig go erfaring med S&L tidligere, bra presisjon og god hastighet. Og det at en god kompis siste år vant 3 av 4 stevner på 500 meter skyting, deriblant ett NM, gjorde valget enkelt.
Det ble S&L denne gangen også, var i kontakt med Våpensmia om dem kunne levere noe annet enn det som sto i lista deres. Tenkte da evnt 6,5x47 Lapua og/ eller 6,5x55 i tykkere utgave, men det ble i såfall spesialbestilling med dertil pris og leveringstid. Så jeg endte på ett sort (ikke noe rødt og femi her Tor Erik ;) ) i 70 cm lengde og 21 mm i diameter. Beddet også Sauer'n i samme slengen, har skutt med den ubeddet nå i 6 år, kanskje klarer jeg å knipe inn litt der å.
Fikk det gjenget av en i BR miljøet for en Vektor Brems jeg skal bruke i konkuranse, ikke det at 6,5x55 har så mye rekyl, men en skyter bedre jo mindre rekyl det er. Pluss at det er lettere å spotte sine egne treff, det er noe spesielt med å se turbulensen/tracen av kula før den slår inn i målet :)

Hylser preppet til det nye løpet, sortert så de ligger innen 1 grs variasjon, dreid hylsehals,brotche't tennkanal, glødet osv.


Brekte først inn løpet med 5x1 skudd med puss mellom hvert skudd, så 5x3 før jeg avsluttet med 3x5 med puss mellom hver serie. Da var jeg klar for ladestige :)

Hvilken kule og krutt som hadde hovedfokus var avgjort utifra forrige løp, det var Norma N19 og 139 Scenar. Tanken var å prøve 140 A-Max også, men den var/er ikke for tiden å oppdrive.

Her er en stige med 139 Scenar skutt på 100 meter (3 skuddsserier), Serie 3 og 4 har en flyger hver, og det kan like godt være skytter'n. Men ser ut som den liker det meste. 0,3 grs mellom hver serie her.


Har i ettertid fått tak i 123 Scenar og A-Max

Her er 123 A-Max skutt på 100 meter, 4 i ei fin klyse før siste skudd havnet litt til høyre. Forsket ikke mere på den.


Her fra innskyting (2 serier)  med samme kule/ladning ved en senere annledning. Skal ikke se bort ifra at denne kula blir prøvd på jakt ;)


Ettersom 139 grs kula er hovedfokus så er det den som har blitt skutt mest med. Valget falt på ladning nr 5 fra stigen det er bilde av lengre opp. Utifra en kombinasjon av presisjon og hastighet den gangen.
For å sjekke litt mere skjøt jeg med den på 250 meter, da vinden var for sterk på 500 meter som var den opprinnelig planen. Korrigerte ikke noe for vinden under serien, så derfor sidespredning, men det er høydespredninga som betyr noe for meg.


Nå i forbindelse med tidlig påskeferie ble det tid til å ta turen til Grong/Harran for å skyte på Harran Skytterlag sin bane sammen med Tor Erik. Der har vi alle fasiliteter, 100 meter, 300 meter eletronikk og stål ut til 585 meter. Stor takk til Harran Skytterlag som gir oss muligheten til å bruke ett slik fint annlegg :)Poppis med selfie i disse tider :p


Hadde litt varierende sidevind, var  mellom 1-3 ms på 500 meter om jeg husker rett. Bildene viser hvilken kule som ble prøvd.

Serie 1: Prøvde så godt jeg kunne å holde kontroll på vinden med å skifte siktepunkt etter hva flagget viste.               Bortsett fra ett skudd er jeg rimelig fornøyd med serien. Men ladninga må tunes litt, den gir for mye               høydespredning.
Serie 2: Her brukte jeg samme siktepunkt men prøvde å skyte når flaggene viste det samme. Bommet litt på               det, men fornøyd med høydespredningen bortsett fra en dropper.
Serie 3: Samme teknikk som over, 1 skudd der å som ødelegger litt, ellers fornøyd
Serie 4: Samme som over, helt grei høydespredning
Konklusjon, skyt mere i vind og bli venn med den :)

Tor Erik derimot har litt mere kontroll på skytinga. (han bruker NM ladninga fra i fjor, Sauer 200 med samme løp som meg) Han tester her 3 forskjellige 2-foter, derfor litt høydeforskjell
Han er farlig stabil!
Etter turen opp til Harran justerte jeg litt på 139 grs Scenar ladningen, og slikt blir det flere turer på banen av :)
Vind alle veier, sånn typiske forhold vi har på Jonsvatne når det blåser der.

123 og 139 Scenar på plata for å sjekke at en var på :)
139 Scenar i 887 ms gir betydelig mere dask i plata enn 123 i 915 ms139 grs Scenar,  Vinden er fremdeles ikke kompis, så 1 skudd utenfor pappen. men høydespredninga er bedre  :)


5 kjappe med 123 Scenar, ikke annet å si enn at jeg er fornøyd med tanke på været :).Er veldig fornøyd med nyløpet, både med tanke på presisjon og hastighet. Stabilt er det med tanke på treffpunkt mellom de forskjellige ladningene også.
På 100 meter treffer jeg i klisterlappen med ladningene jeg har brukt her uten å skru, på 500 meter er det 1 klikk i forskjell i høyden.

Nå gjenstår det bare å få skutt litt når det er vindstille på papp for å se hva løpet/skytter er god for, :)

2 kommentarer:

 1. Du har bra kvalitet på bloggen din kompis :)
  Interresang lesning, skulle ønske at jeg var like flink til å jobbe like systematisk som deg, det vil jeg nok aldri bli :)
  På forhånd, takk for alle fremtidige kamper på skytebanen og i felt ;)

  Mvh Tor Erik

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker :)
   Men når sant skal sies har jeg lært mye av deg. Og med tanke på dine resultater gjør du jo det meste rett :)
   Kamper skal du få ja, drivkraften i all testingen det ;)

   Slett