tirsdag 26. mai 2015

Ny sesong, nytt løp i Sauer'n

Etter ett år med drygt 2200 skudd var det tid for å pensjonere gamle løpet som match løp. Ikke for at det begynte å gå dårligere. Men med så mange hete ladninger igjen om seg så kan det fort skje noe. Og ettersom det er 3-4 500 meters UNL konkurranser denne sommer/høsten som jeg har planer om å delta i så var det greit å bytte løp nå før konkurransene og ikke mellom dem.

Løpet ble denne gang som sist ett 700/21 S&L løp i 6.5x55. Det jeg har brukt siste året har 75 mm som beste 10 skuddsgruppe. Den ble skutt under NM 500 meter UNL gruppe klasse liggende på Jonsvatne (2014) sammen med ei på 120 og ei på 76 mm tilslutt.

Denne gangen ble det ei blank pipe, her fra innbrekkinga. Skyter fra benk under innbrekkinga for å lette pussinga litt.


Her er de første 5 skudd med løpet, grundig puss mellom hvert skudd. Første skudd er øverst, så ett under før siste 3 havner i samme hull. (100 meter)


Her er første 5 skudd med skikkelig puss i forkant. Først 2 skudd tett før siste 3 havner i ei klyse under.


Her er en 3 skudd, skutt like etter uten puss i forkant


Hadde med en 3x3 skudds ladestige for å gjøre meg litt kjent med løpet før jeg gikk igang med en større stige. 


Ladning 1 oppe til venstre, #2 ned til venstre og #3 til høyre.
Første skuddet i sistnevnte satt i lappen før 2 havnet tett. Måtte skyte ett 4. Skudd for å se hvor det endte :)
Skjøt også noen skudd på 500 meter på stål med ladningen jeg brukte under innbrekkinga. En midt på treet ladning. Den viste lite høydespredning, så det virket lovende.

Alle skudd her ble skutt med hylser fra gamle løpet.

Fikk kjøpt ett parti med Engangsskutte Lapua hylser, disse ble veid, dreia og frest. Så nå har jeg 250 hylser til konkuranse.


Sortering på vekt


Hylsene ferdig dreid og frest.


Dag 2. Stige testen

Basert på den lille stigen jeg ladet som jeg testet etter innbrekkinga og erfaringer fra forrige pipe ble det så jeg ladet 7 forskjellige  ladninger.
Stigen er skutt på 300 meter. Alle serier er skutt liggende med to-fot
Og selvfølgelig med Lapua Scenar 139 og Norma 19. En forandrer ikke på noe som fungerer ;)


Hadde i tillegg ladet en neve med skudd med en ladning som jeg syns virket lovende på 3x3 stigen jeg skjøt samme dag som innbrekkinga. Den ble skutt på stål på 500 meter (og papp 100 meter) for å få ett inntrykk av hastigheta. Resultatet ble to tette klyser på 500 meter, ene på 3 skudd og den andre på 5 skudd (500 meter)

Dag 3. Test 

Hadde ut ifra stigen bestemt meg for å teste ut to ladninger på 500 meter. Men en kompis mente jeg også burde teste en tredje.

Startet med å skyte Cold Barrel Shot på 420 meter pluss to skudd til ettersom løpet var grundig pusset. Dette med ladningen jeg holdt som favoritt.


Shooter var dead on, hadde gått ut ifra notatene dagen i forveien som sa 100-500 meter = 9.2 moa
Siktet på piggen til venstre, skrudde ikke noe for en liten vindtrekk fra venstre. Morro når det stemmer slik, både kaldskudd og Shooter :)

Etter noen skudd på gong på 500 meter skjøt jeg første 10 skudd med løpet og nevnte favoritt ladning.


Gliset på skytter'n ble bare større å større for hvert skudd, personlig rekord med gruppe på 61.44 mm og første gang med 100 poeng :D

En liiten trekk fra venstre på 0-1 ms, ingen mirage så nært perfekte forhold :)

Neste serie var favoritt nr 2, vinden lå nå på 0-2 ms sånn ca, prøvde å ha kontroll på vinden men var nok litt høy på G etter forrige serie.......


Kjente ett rekylmottak ikke var som de andre og så det havnet ned til høyre. Denne skal prøves mere, da høydespredningen ser ut til å være skikkelig giftig :D

Ladning 3 skulle etter planen også skytes på papp, men skiva hadde falt nå så det endte. Ed å å skyte de skudda på stål. Først noen for å verifisere treffpunkt ettersom disse var svakere ladet før jeg skjøt 3 skudd på ledig plass på Åshilds sin sighter gong.  (Ned til venstre)


Den ser ikke dum ut denne ladninga heller, så blir nok å skyte en 10 skudd eller to med den på papp ved  en senere anledning.

Min sighter gong på 500 meter for dagen, 2 forskjellige ladninger er skutt her, for å skru seg inn.Om 14 dager kommer debuten for pipa, da skal vi arrangere ett lite stevne med 3x10 skudd poeng på 500 meter. Jeg kommer nok til å lade opp to forskjellige ladninger. Så får en se hvem av dem som blir brukt. 

Fram til da.......... Så skal Sauer'n få stå i våpenskapet, denne pipa er jeg redd for ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar