søndag 30. august 2015

Sommer'n 2015, trening, ny to-fot og klubbmesterskap Nidaros Benkskytterklubb 2015 500 meter UNL

Vært lite tid til å skrive i bloggen i sommer.....
Men litt skyting har det blitt innimellom jobb, ferie osv :)

Etter 500 meter UNL poeng i Harran har fokuset vært klubbmesterskapet i Nidaros Benkskytterklubb og NM 500 UNL Gruppe på Sørlandet. 
Har ikke testet noe vesentlig ang ladninger. Det har gått i Lapua Scenar 136L og 139 grs.
Brukte vel 18 skudd for å finne goladninga når løpet var nytt, og har holdt meg til den i etterkant.


61.44 mm/500 meter..... = personlig rekord :)

Nesten......


Morro å skyte litt stål innimellom og ikke bare på papp

Harran skytebane, fine treningsmuligheter 1.5 time hjemmefra :)


En treningsøkt senere
Det har dog vært nære på å krympe den enda litt.... En liten vindtrekk og vips.....Har i sommer som trening skutt noen kaldskudd med full fokus på sentertreff, og under 1 minutt. 
All skyting jeg driver er med tanke på jakt. Som regel sitter de bra...... Men så er det de gangene de ikke gjør det. Og man blir mere å mere klar over hvor sine egne grenser går.


Det har vært noen diskusjoner på nett ang kaliber, hva som fungerer osv. Noen er ganske farget over hva som blir brukt i USA, slik som 6.5 Creedmoor, 260 Rem/AI og 6,5x47. At 6.5x55 ikke duger og at den ikke er ett 0.5 moa kaliber på 500 meter osv. 
Erfaringen min er at 6.5x55 duger, som med all skyting på langhold krever det gode rutiner ved lading osv. Under klubbmesterskapet nå i Nidaros Benkskytterklubb hadde jeg 92 mm/10 skudd som beste gruppe, dette i liggende. Dette var dagens minste gruppe uansett klasse, sammen med 2 andre som skjøt det samme (i benk klassen) de skjøt med 6mmBR og 6mm Dasher om jeg husker rett.

Ny tofot


JAS F-Class bipod har sett dagens lys. Har tidligere brukt Versa-pod fra Deal Extreme. 
Fant ut det var på tide å følge strømmen med de andre i miljøet ;)Fikk tak i noen skiver for trening før NM 500 meter Gruppe på Sørlandet. Her fra første test med JAS F-Class bipod.
Det hjelper ikke om rifle/ammo fungerer om man ikke takler vind/mirage. 


Ny dag på banen for å teste skive/to-fot. 23 grader, stekende sol, mye mirage og en liten vindtrekk fra høyre. Pga miragen var det vanskelig å se hullene. Men så det ble ei klyse etterhvert, ble litt for laidback og droppet to skudd...Full fokus på skytestilling men leste ikke vinden bra nokSamme her 

Klubbmesterskapet Nidaros Benkskytterklubb 2015 500 meter UNL Poeng/Gruppe
0-2.5 ms vind fra høyre. Til tider jevn for så roe helt ned, for så å øke plutselig.
Fint skytelys


Slet litt med å sighter skudda. Så fornøyd bortsett fra skuddet der vinden hadde stilnet uten at jeg oppdaget det


3 skudd i sighter skiva satt dead on så rett på serie. Fornøyd med denne. 92 mm dagens minste gruppe i liggende, og delt beste gruppe totalt sammen med 2 i Benk klassen :)
Lå på delt 1. I liggende/poeng etter denne.


Tellende øverst, sighter under. Første skudd i sighter satt til høyre, ettersom jeg lå godt ann i poeng safet jeg å skjøt noen skudd i sighter for å være sikker.... Første skudd i tellende ga 9 over... Nytt skudd i sighter... så 9 under i tellende, nye skudd i sighter. Nest siste skudd dro ut da jeg ikke fulgte med vinden godt nok.
Sighter serien ble jo veldig bra ;) 

Resultater Klubbmesterskap Nidaros Benkskytterklubb 2015 500 meter UNL


Sørlandet neste........ :)

1 kommentar: