søndag 13. september 2015

NM 2015 500 meter UNL Gruppe

Sørlandets Benkskytterklubb var årets vertskap for NM 500 UNL Gruppe.
Drygen langt å kjøre for 30 tellende skudd, men hva gjør en ikke når man brenner for denne type skyting :D

Det ble noen stopp for å tanke drivstoff, nesten så UNO-X burde vært sponsor ;)
Totalt endte vi opp på 210 mil, men det er ikke lengre å kjøre nedover enn å kjøre oppover. Så håper å få se skyttere fra Sørlandet komme nordover for å konkurrere også :)


Like før middagstopp hos El Presidente :)


Første dagen kjørte vi ned til Horten og overnattet hos to gode venner av meg og Åshild, som ble med nedover til Evje. 


Mat må en ha ;)


Kom til Evje og campingen litt utpå ettermiddagen på fredag og fikk gjort oss kjent i området der før Linda og Ingborg disket opp med en bedre middag :)
Utpå kvelden kom også Krister innom for en prat :)

Fikk også lagd ny mirage skjerming i blått, manglet bare Lapua logo derOpp i rett tid på lørdag slik at en slapp å stresse så mye, helt vindstille og nydelig værpå campingen så det lovte godt for dagen.Skytinga foregikk fra en skogsbilvei. 
Fikk justert benken som Åshild skulle bruke, og forberedt oss til prøveserie. Vinden ble vel målt til 0-2.5 ms ved standplassen. Men enkelte kastevinder var sterkere da campingstoler veltet i kastene. På myra anslo jeg vinden fra 0 til 3-4 ms utifra flaggene. Men vindretningene var litt alle veier alt etter hvilke flagg en så på utover myra.
(Legg merke til vindflagget bak meg på neste 2 bilder) 

Vi startet med en prøveserie på stål for å skyte inn før tellende serier. Målte avstanden til 529 meter, Åshild justerte 0.75 moa ekstra opp fra 500 meter. Dead on på høyden og en høydespredning på serien som jeg tipper lå på 4-5 cm. Selv brukte jeg en del skudd for å prøve å gjøre meg kjent med vinden og avdrifta, dog uten å oppnå samme gruppe som Åshild på prøveserien. Fikk dessverre ikke til noen bilder igjennom siktet av stålplatene.Åshild har skutt første serie og er rimelig fornøyd :D
135 mm og rett opp i ledelse.


Åshilds serie 1.


Åshilds serie 2.

122 mm og fremdeles i ledelse


Åshild serie 3.

263 mm
Sterk og skiftende vind dro ut 3 skudd for henne. Men utrolig rå skyting av henne, er rett å slett imponert :D


Min serie 1.

Trodde jeg hadde så nogenlunde kontroll på vinden. Men den lurte meg så endte på 200 mm.


Samme på serie 2.

206 mm


Serie 3. 
Som nevnt hos Åshild var vinden ikke enkel. Skjøt mange sighter'e for å finne en vind å skyte på.
Så rimelig fornøyd med å skyte stevnets nest minste gruppe på 98 mm :D


Sammenligninger og diskusjoner om vind og skyteforhold må til.....


Jeg endte på 2 plass med 168.3 mm og Åshild på delt 3. Plass sammen med John Rosvold med 173.3 mm. Vinner ble Krister Engvold med 138.7 mm. Glenn Hagen endte på 5 plass med 179.0 mm.

Så Nidaros Benkeskytterklubb gjorde det sterkt med å få sine 4 skyttere blant de 5 beste av totalt 32 (om jeg husker rett?)

To fornøyde skyttere :D


Vil takke Sørlandets Benkskytterklubb for vell gjenomført stevne. 
Fikk ikke snakket med alle deltagerne, men regner med det blir muligheter ved senere anledninger :)

Og ikke minst vil jeg takke Linda og Ingeborg for hyggelig reisefølge og vertskap for overnatting på tur opp og ned til NM'n :D

Åshild... Jeg er ikke overrasket over skytinga og resultatet ditt, men jeg er imponert over det fokuset du klarer å holde på skytterbanen med tanke på det som har skjedd siste året. Det blir morro å følge deg videre på skytterbanen og jeg har litt å lære av deg :)


.................... planen var at etter NM'n skulle en ikke tenke skyting eller noe i den retning da det var årets siste stevne. Men vanskelig å lavære å legge nye planer for neste sesong når en kjørte tilbake til Trøndelagen ;)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar