lørdag 13. februar 2016

Oppkjøring til NM 500 meter UNL gruppe i Numedal, skudd for skudd.... Harran 12.02.2016

Numedal og NM står for tur igjen, dato'n er 12. og 13. mars :D
Var førstereis gutt dit i fjor, og allerede på tur hjem var avgjørelsen tatt at om det ble stevne i år så ble det tur nedover. Knakende fint stevne og trivelig gjeng å brukle helgen sammen med.
Drygen langt å kjøre men hva gjør man ikke for en sport man brenner for?
Er også så heldig å ha en arbeidsgiver som gjorde det mulig å få til ture,n da den kom midt i en arbeidsturnus :D

Reiser nedover med samme oppsettet som siste NM på Evje, dvs gamle trofaste Sauer'n :)
Nytt for stevnet er JAS F-Class Bipod, lagde en til samboer'n i julegave og endte med at en slik en måtte jeg også ha ;)

Så første test og trening ble gjort nå sist fredag. Drygen kaldt på tur til banen men det var meldt lite vind og fine forhold :)

Er heldig å ha en utrolig flott bane, som skytterlaget gjærne ser vi bruker. Hatten av for dem :)

Nydelig vær....
-14C når jeg kom på banen
Fikk lagt inn litt trim med truger også :)Men myyyye mirage...Rifla ble sist brukt på Langhold.no sitt PRS stevne, da med annet kikkertsikte og løp. Så konkuranseløpet ble montert igjen sammen med NF 12-42x56 BR'n, alt sammen med moment. Var spent på hvor jeg var på skiva så startet med ett skudd på 20-30 meter, bare for å se at jeg var på rett kurs.
Flyttet så til 100 meter...
Gjorde noen forandringer med underlaget til to-foten underveis, og da fungerte det bedre :)


Første skudd på 510 meter, la inn temp, trykk osv på Shooter..... Stemte ganske bra


Her er neste 3 skudd...Slik så de ut på plataGjør godt med en slik start, da vet en at ting fungerer. Samme ladning som jeg hele tiden har brukt i dette løpet...

Planen var å skyte 3x10 skudd ala det vi gjør i konkurranse...

                                                                           Serie 1.

Som filmene over viser så var det mye mirrage. Startet med å skyte med 36x, skjøt 2 skudd i den øverste klysa før 3 skudd gikk opp. Så det egentlig å at mirragen kødda det til men ettersom en følte en var i mood så dro en i avtrekker'n. skrudde ned til 24x etter det skuddet og avsluttet med de lave skuddene.. Jeg skal på banen en dag det ikke er mirrage, dvs etter at sola har gått ned for å teste. For kombinasjonen rifle/ammo ser ut til å fungere :)


Sighterskudd


Serie 2.

Hadde her skrudd meg opp mot senter, startet med de to i kvadraten.. ble for layback og glemte gamle erfaringer og fikk 5+5 gruppe............


Sighterskudd underSerie 3.

Mer fokus på feilen en gjorde i 1. serie....... startet i senter.... men 1 skudd glapp her også på slutten av serien..... Lett å bli ivrig når en ser det går bra. Skjøt 1 skudd ekstra her i ren irritasjon for dropper'n.


Sighterskudd


Her er en film av serie 2 & 3, de ble skutt rett etter hverandreSerie 4.

Planen var å skyte en stige med Scenar 136L, men ettersom serie 2 gikk til skogs, ble det å skyte en 10 skudds serie med nevnte kule da jeg hadde 11 skudd med den ene ladningen


Sigheterskudd, korigerte  3 klikk (1/8 moa) til høyre før serie


Film av serie 4..Ettersom jeg brukte en en av ladningene med 136L kulene i serien over, ble det til at jeg skjøt resten på stål istede for på papp. Dette er 3 skudds serier, pga mirrage skrudde jeg siktet ned til 12x og enda var mirragen plagsom. Men fornøyd likevel :) en serie på 0.5 moa og to på 0.3 moa

Dette var da ALLE skudd som ble skutt denne dagen. Så ingen store blemmer, bortsett fra 6 skudd der en glemte gammel lærdom. Men greit å få frisket opp den på en trening og ikke ett stevne ;)
Startet og avsluttet bra :)
To foten fungerte knall, mye bedre og mer fleksibel en min gamle, det tar 20 sekunder og montere den. Så nå gjenstår det noen runder med fila og litt polering. Rifla og ammo er der den skal være. Så da er det bare skytter'n igjen.
Rifla/ammo'n har vist seg så stabil at de feil som kommer på skiven er å blir skytter'n sin feil.
Da var det 2 uker på jobb igjen før ny friuke, satser på en tur på banen da også for siste finpuss :)2 kommentarer:

  1. Dette ser bra ut.
    Har du sjekket om treffpunkt flytter seg ned om du skrur zoom ned? Eller sikta du lavt på plata på den siste serien? Siden du også skrudde ned på første serie på papp og avslutta lavt, tenkte jeg litt på dette.

    SvarSlett
  2. På første serien fortsatte jeg å skyte i samme klysa på de første skuddene etter at jeg skrudde ned. Men miragen var såpass heftig at å si noe den ene veien eller andre. Men ved tidligere skyting på stål ut til 650 meter har jeg ikke merket noe i den retning som jeg har bitt meg merke i, treffene har sittet der de skulle. Ang lave treff i platene på siste bildene så kommer det av at 136'n går litt lavere enn 139 i utgangspunktet, pluss at laveste ladning ble skutt sist. Skal ha en tur til på banen før NM'n, pga militær øvelse i området blir det vel bare med den..

    SvarSlett