søndag 7. februar 2016

Precision Rifle Match Trondheim 30.01.2016

Da sto en ny konkurranseform for tur, populært kalt PRS :)
Dvs skyting på div hold, fra forskjellige stillinger på papp og stål. Fra 20 til 585 meter viste det seg på denne konkuransen.
Rifla jeg skulle bruke var self. Sauer'n. Den skyter jeg godt med, enkel og tilpasse med løpsskifte osv.
Jeg monterte gamle 70 cm S&L pipa sammen med en NF NXS 5.5-22x56 MLR, samme oppsettet jeg vant NM 500 UNL gruppe med i 2014. Faktisk samme ladning å full pakke :) Hvorfor forandre på noe som fungerer ;)

Ble ett par runder på skytterbanen for å skyte inn og verifisere klikktabellen. Var -5 grader mot +15 sist jeg verifiserte. Fikk dog ikke skutt liggende på 100 meter på denne banen, så zero på 100 meter ble skutt fra benk, fikk skutt noen skudd på 500 liggende. Hadde samme treffpunkt liggende som fra benk der, så satset på at det stemte på 100 meter også.


Zero 100 meter


                                            

Film fra innskytinga
Utifra verifiseringen lagde jeg en label for tårnet på siktet. Enklere enn å ha klikktabell, heller memorere evnt forskjell på trykk/temp istede. som regel ikke mere enn ett klikk eller to i forskjell alt etter som...


Her er resultatet


Her er enkel markering for vind. Endte med å holde istede for å klikke


Da var dagen kommet. Vanligvis er man forberedt på skytterprogrammet på forhånd, men denne gangen var det bare sikkerhets instruks som var formidlet i forkant så litt spent var en på hva som møtte en :)Startet med Cold Barrel Shot på 100 meter, målet var 1,5 moa. Helt greit skudd med tanke på at jeg kun sjekket zero fra benken under innskytinga


Så var det Know Your Limits
Klikket 1 ned her før jeg startet.
Safet og skjøt bare 5 skudd, hadde sikkert gått bra med det 6. skuddet også men.... :p


Sniper Wannabe testen, 10 skudd der en måtte opp å stå mellom hver skudd.Standplass 2.
5 skudd på 20 meter, vel så vanskelig som 500 meter ;)Standplass 3 var denne øvelsen...
Veldig fornøyd med denne. Hadde ikke prøvd å skyte der jeg kantet rifla 45 grader så det ble 2 bommer som forventet. 6 av 8 treff :D


Standplass 4...


Standplass 5.

Etter pausen ble det  skyte Proficiency testen på 500 meter
(THLR testen)
Var ett par klikk for høyt men holdt rett på vinden, moro å følge kula inn i gongen så hadde rett skytestilling. Min første THLR test :)

Standplass 6..

Liggende
6 skudd, 3 hold.
425,500 og 585 meter, max 2 treff på hvert hold.
Starta med 2 treff på 425 meter, hadde begynt å blåse litt så holdt 0.7 mil på vinden. økte litt til på 500 meter men fikk bom, så her begynte det å koke litt i hodet og bommet også på siste 3 skuddene. Her hadde jeg holdt litt for mye på vinden. Var litt for stressa til å følge kulene inn i målet for å spotte meg selv slik jeg gjorde på hold 5..

Standplass 7.

3 skudd
1 skudd stående med annlegg mot stolpe, avstand 425 meter = BOM
1 skudd sittende på 500 meter = BOM
1 skudd liggende på 585 meter uten reim/annlegg = BOM

Kort oppsummert, startet bra og avsluttet dårlig. Så tydelig hva en skal trene på :)
Men det holdt til seier :D
Utrolig morsom og ikke minst utfordrende skyting, ulikt det en tidligere har skutt. Så stor takk til Langhold.no som sto bak stevnet og alle de andre som bidro til at det ble en utrolig bra dag på skytterbanen :))

Her til slutt er det en film som Langhold.no har laget fra stevnetIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar