fredag 15. august 2014

NM 500 UNL

NM 500 UNL som Nidaros Benkskytterklubb arrangerer 21. og 22. juni på Jonsvatnet er årets store hendelse for oss som skyter langhold her i Trøndelag. Lørdag skytes det gruppe (presisjon) 3x10 skudd og den med minste snitt på de seriene vinner, og søndag er det poeng.
Det skytes i 2 klasser, Benk med frontrest for de med de mest spesielle riflene, les rifler som er bygd spesielt for små grupper på lange hold.
Og liggende med 2-fot som er klassen jeg skyter i, de riflene er av litt mer "praktisk" art

Som tidligere nevnt i bloggen så står det ett nytt S&L løp i Sauer'n. Har vært på banen titt og ofte for trening og testing og løpet har vist gode takter, og  spesielt etter samboeren's serie under påskeskytinga viste jeg at jeg var på rett spor :)

Men......... det var når temperaturen lå mellom 0-15 + grader, fikk tegn på høyt trykk under ei treningsøkt vi hadde på Harran skytterbane. Så da var det bare å lade noen nye stiger ettersom været lå på 20-30 grader på den tiden, og enda mere testing :)


Etter noen runder hadde jeg funnet sweet spot'n igjen med 136/139 grs Scenar OTM og alt var i rute. men yr meldte heller dårlig vær NM helga. Vind og lave temperaturer, og ettersom jeg skulle jobbe på vestlandet i dagene før NM endte jeg opp med å lade både sommer og "vinter" ammo med nevnte kuler. Hadde vel med 250 skudd så skulle være rimelig klar til det meste :)

Da var endelig NM helga her og jeg fikk skutt litt på stål på fredagskvelden, ca 10 grader og fine forhold. Rifla, ammo og skytter fungerte bra så det var en boost for selvtilliten lørdagen.  Arrangørene hadde ordnet med gonger til hver skytter pluss skive der vi kunne skyte skudd for å verifisere treffpunktet under konkuransen. På bildet ser en oppsettet på 500 meteren, det som mangler der er prøve/sighter skiva som skal henge mellom skiva og platene som man ser. Knallbra løsning :)


Dagen startet med ganske fine forhold, dog litt vind var det så skjøt en del skudd på stål før jeg skjøt første 10 skuddsserie.

2 skudd litt høye men veldig fornøyd, personlig rekord ble det også med 75 mm


Serie 2
Nå hadde vinden meldt seg sterkere sammen med rimelig høy puls ettersom jeg lå på 1. plass etter 1. runde uansett klasse, men stang inn på denne serien også med 120 mm, fremdeles på 1. plass uansett klasse
Serie 3
Samme vind på denne serien, først noen skudd på stål for å finne en en stabil vind før 10 kjappe skudd på papp. Så i kikkertsiktet at serien var bedre enn serie 2, tippet rundt 100 mm med det viste seg at den var 76 mmDette holdt til 1. plass i NM 500 gruppe liggende pluss premie for beste gruppe :D
Drømmen og målet for sesongen var nådd!!! :D


Resultatliste for benkklassenEttersom vi hadde god tid så skjøt vi første poengserie. før det ble grilling på lørdag. Vind fra alle kanter, taktikken med 10 kjappe skudd på skiva etter verifisering på stål holdt ikke. 22 gangers forstørrelse holder ikke til poengskyting. Alfa omega å kunne se hvert skudd i skiva.

Serie 1Serie 2 (søndag)
Vinden lurte meg her, pluss at jeg ikke var helt i senter med serien, så dog bra ut på stålet men.... fasiten sitter i pappen


Serie 3

Trodde den skulle være litt bedre enn den ble. men er veldig fornøyd med 4. plass på poengskytinga :DResultater Poeng

Liggende klasse


BenkHer er Tor Erik i aksjon, en god skytterkompis og en av mine argeste konkurrenter. Gratulerer med 2 og 3 plass!  :)


Gratulerer til alle de andre på listene, mye bra skyting!!! :) :)
Resultatene viser at det vil bli enda tøffere neste år. Flere som snakket om at nå skulle det bli pause en stund fra skytinga, men det tok vist 2 dager før diskusjonen var igang med tanke på neste års konkurranse ;) Så det er noen som  får levere mere krutt, kuler og løp til neste år også, det blir ikke noe mindre trening og forberedelser :)


Hadde ikke trodd jeg skulle nå målet med så mange gode langholdsskyttere på startlinjen. Men utrolig godt å oppleve at all den tiden en har brukt på skytterbanen i forkant og ladingen har gitt resultater :)
Det har vært mange diskusjoner på tlf og nett om friflukt, vind, bedding, kuler, krutt, trening og alt mellom himmel og jord innen langhold.

Premiene som ble med hjem :)
Tusen takk for ei utrolig flott skytterhelg alle sammen, og all inspirasjon, langholdsmiljøet er unikt! Her får en hjelp om man lurer på noe, har problemer osv. Er man på ferie ett eller annet sted i Norge så finnes det ei stålplate eller to å skyte på :) (Tusen takk Knut Erik, lever lenge på turen til deg :) )
Jeg gleder meg til å se hvordan miljøet er om 3-5 år :)

En stor takk til Robert som hadde ledig plass i campingvogna, den var gull verdt :)

En spesiell takk til min samboer som har vært tålmodig  til å la meg bruke så mye tid til denne sporten og la meg bruke ladepressa på stuebordet slik at jeg har kunnet være litt sosial tross alt :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar